محمدعلی، بوکسور افسانه‌ای و چهره‌ی سرشناس جنبش مدنی سیاه‌پوستان آمریکا بود که در سن ۷۴ سالگی بر اثر اختلالات تنفسی درگذشت.

او در سال ۱۹۶۰ در المپیک رم که به عنوان یک بوکسور آماتور ظاهر شد، توانست مدال طلا را از آن خود کند. محمدعلی، تنها بوکسوری بود که سه بار پشت سر هم عنوان قهرمانی سنگین‌وزن جهان را به دست آورد.

محمدعلی که از او به عنوان «افسانه‌ی تکرارنشدنیِ دنیای بوکس» یاد می‌شود، خارج از میدان ورزش هم کُنشگری پرشور در زمینه‌ی برابری نژادی و آزادی مذهب بود. او به دلیل اعتقادات مذهبی و مخالفتش با جنگ ویتنام از خدمت در ارتش آمریکا سرباز زد و به جرم فرار از خدمت نظامی دستگیر شد. دادگاه امریکا کِلی را از مقامش خلع کرد و مجوز مشت‌زنی‌اش را از او گرفت.

علی که با نام «کبیر» (The Greatest) نیز معروف بود، در چندین مبارزه‌ی تاریخی‌ از جمله سه مبارزه با جو فریزر و یک مبارزه با جرج فورمن، ظاهر شد. وی در طول زندگی حرفه‌ای‌اش، ۵۶ برد و تنها ۵ باخت در کارنامه‌ی خود به ثبت رساند. موفقیت پیاپی علی، سبک مبارزه‌اش (مثل پروانه رقصیدن و مثل زنبور نیش زدن)، کُری خواندنش و اصطلاحاتی که به کار می‌برد، او را به یک اسطوره تبدیل کرد.

نشریه‌ی آمریکایی اسپورتس ایلوستریتِد (Sports Illustrated) در سال ۱۹۹۹ علی را به عنوان «ورزشکار قرن» معرفی کرد و بی‌بی‌سی به او لقب «شخصیت ورزشی قرن» را داد.

در ادامه به درس های موفقیت از محمد علی کلی می پردازیم.


الان رنج بکش

قبل از اینکه زیر نورافکن‌ها برقصم، در خیابان‌ها دویده‌ام.

برای هر لحظه از وقتی که برای موفقیت گذاشته‌ام عذاب می‌کشیدم، اما با خودم می‌گفتم: «تسلیم نشو. الان رنج بکش و بقیه‌ی عمرت قهرمان باش.»

با اینکه برای سختی‌هایی که صبح و شب کشیده‌ام، بهای زیادی داده‌ام. اما می‌دانستم در نهایت به چیزی خواهم رسید که ارزشش خیلی بالاتر از اینها است. من هزینه‌ی موفقیت‌هایم را در شکست‌هایم پرداخت کرده‌ام.


بخواه، رویا بپرداز، تجسم کن

قهرمانان در باشگاه زاده نمی‌شوند، آنها از جوهری زاده می‌شوند که در عمق وجودشان جای دارد: یک میل، یک رویا و یک تجسم.آیا شما هم میل شدیدی به موفقیت در خود حس می‌کنید؟ آیا به خاطر این میل، شب‌‌بیداری‌ها و سحرخیزی‌های زیادی را تحمل کرده‌اید؟‌ قهرمانانی که به موفقیت می‌رسند، تصویری درونی از موفقیت برای خود ساخته و مصمم هستند که آن را به واقعیت تبدیل کنند. آنها تا وقتی که به هدف نرسند دست از تلاش برنمی‌دارند.


خودت را باور کن

مثل پروانه می‌رقصد، مثل زنبور نیش می‌زند،‌ محمدعلی شکست نمی‌خورد!

علی می‌گفت:‌ «اینکه مرتب خودتان را تایید کنید به اعتقاد منجر می‌شود و زمانی که آن اعتقاد به یک باور قلبی تبدیل شد،‌ اتفاقات خوبی می‌افتد». پس صبر نکنید تا کسی شما را تایید کند، خودتان را قبول داشته باشید‌!‌ علی همیشه این کار را می‌کرد، او آنقدر به خودباوری رسیده بود که خطاب به مخالفانش می‌گفت:‌ «اگر حتی خوابش را می‌بینید که مرا شکست ‌دهید، از خواب بیدار شوید و معذرت‌خواهی کنید» علی می‌گفت:‌ «من بزرگ‌ترین مشت‌زن تاریخم» او می‌گفت: «اگر به اندازه‌ی من بزرگ شوید، برایتان سخت است که همچنان فروتنی‌تان را حفظ کنید.»

شما هم برای رسیدن به موفقیتی که تصویرسازی کرده‌اید، سعی کنید همین‌ها را تمرین کنید و چندین بار به خودتان بگویید! مثلا مدام بگویید: «اگر کسی به اندازه‌ی من عالی باشد، فروتن بودن برایش سخت است.» حالا دوباره بگویید‍‌!‌


تغییر کن

کسی که در پنجاه سالگی دنیا را همانطوری ببیند که در سی سالگی می‌دیده، بیست سال از زندگی‌اش را هدر داده است.به نظر شما آیا باید تغییر کنید؟ اگر کسی را بعد از چندین سال دیدید و به شما گفت: «چقدر عوض شدی» شما هم بلافاصله بگویید: «ممنون». زندگی همین تغییرهاست، رشد است، ریسک کردن و فراتر رفتن است. محمدعلی می‌گفت: «کسی که شجاعت ریسک کردن ندارد، در زندگی به هیچ‌چیز نمی‌رسد.»


از بال‌هایت استفاده کن

کسی که قدرت تخیل ندارد، بال ندارد.پرنده‌ای که از بال‌هایش استفاده نکند، نمی‌تواند پرواز را تجربه کند. ما آدم‌ها هم بال داریم: بال‌های تخیل. ما این توانایی را داریم که زندگی روزمره را ترک کنیم، دنیای ناممکن‌ها را درنوردیم و دنیایی بدون محدودیت را پیش روی‌مان ببینیم. اگر به چیزی که خیالبافی می‌کنیم اعتقاد داشته باشیم، دنیا آن را به ما هدیه می‌دهد.


هدف یعنی همه‌چیز

اهداف من همان قدرتی هستند که مرا به پیش‌ ‌می‌رانندهمیشه سعی کنید اهدافتان را به خوبی بشناسید. برای اینکار هر روز با طلوع خورشید، اهدافتان را بلند به خودتان بگویید و قبل از اینکه شب‌ها به خواب بروید آنها را تجسم کنید. هدف، همه‌‌ی موجودیتِ کار شماست. برای پیشرفت به اهداف‌تان و البته به نقشه‌ای نیاز دارید که شما را به سمت آنها ببرد.


برای موفقیت آماده شو

قبل از اینکه مبارزه شروع شود، برنده یا بازنده مشخص است. برنده کسی است که قبل از بُردن توی رینگ، بارها و بارها در تمریناتش شکست را تجربه کرده استموفقیت فقط آن زمانی که به آرزوی‌تان رسیده‌اید نیست. همین حالا هم در زندگی، موفقیت‌ها و شکست‌های بی‌شماری را تجربه می‌کنید. این عادت‌های هرروزه‌ی شما هستند که تعیین می‌کنند تا کجا پیش می‌روید. «نورافکن‌ها» اهمیتی ندارند، موضوع این است که چقدر برای «نورافکن‌ها» آماده‌اید. آیا در حال آماده شدن هستید؟‌ آیا سعی می‌کنید راهتان را باز کنید؟2


خودت سرنوشتت را می‌نویسی

اگر از حرف دیگران ناراحت و ناامید می‌شوید از دست او ناراحت نباشید زیرا خودتان به او اجازه داده‌اید که با این حرف‌ها ناراحتتان کند. شما در هر جایگاهی از زندگی هم که باشید افرادی هستند که با حرف‌هایشان شما را ناراحت کنند اما تنها در صورتی شما ناامید و ناراحت می‌شوید که خودتان را باور نداشته باشید.

عمق باور شما به خودتان هرچه بیشترباشد کمتر از حرف‌های ناراحت‌کننده دیگران ناراحت و ناامید می‌شوید. پس دست به کار شوید و از همین امروز آنقدر خودتان را تایید کنید که تبدیل به یک باور قلبی با استحکام شود و به آسانی از بین نرود.

خودتخریبی می‌تواند شما را بسیار ضعیف کند تا نتوانید سرنوشت خود را آنگونه که باید بسیازید.

کلی هم دقیقا همین کار را می کرد. او به خودش می‌گفت: “من بزرگ‌ترین بوکسور تاریخ جهانم” و یا می‌گفت : “ اگر به اندازه من بزرگ شوید، فروتنی کار بسیار دشواری خواهد بود”.


نیرو محرکه تو برای حرکت هدف است

هدف تقریبا می‌تواند به اندازه همه موارد بالا قدرتمند عمل کند. در واقع این هدف است که به موارد قبل نیرو می‌دهد تا وجود داشته باشند. هدف به شما برنامه ریزی، امید، انگیزه و اعتماد به نفس می‌دهد پس نقش آن را جدی بگیرید و هرگز بی‌هدف زندگی نکنید.

کلی اعتقاد داشت که این هدف‌هایش هستند که او را به حرکت وادار می‌کنند. نه‌تنها محمدعلی کلی بلکه قهرمان بزرگ و کوچک دیگر هم اگر هدفی نداشتند هرگز موفق نمی‌شدند. به یاد داشته باشید که درس گرفتن از یک قهرمان همیشه از شما قهرمان می سازد.3


پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.vista.ir
3.www.zehnology.com